Gość Renia Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Witam ,czy na podstawie zdjęcia rendgenowskiego lekarz umie stwierdzić czy jesy złamanie czy nie? może mieć wąppliwosci? otóz 3 tygodnie temu mój syn 1,5 złamał nóżke w piszczelu .natychmiast w tym dniu pojechalismy do lekarza tn zrobił zdjęcie rendgenowskie i załorzył szyne ale stwierdzał że nie ma złamania. po paru dniach stan dziecka mnie zaniepokoił i spowrotem pojechałam do tego samego szpitala tam lekarz inny na podstawie tego samego zdjecia stwierdział złamanie i kazał załozyć gips na nogę 1,5 dziecka . po 12 dniach zgłosiłam się z dzieckiem w celu ściągnięcia gipsu okazało sie że na pięcie dziecka coś sie zrobiło noga sie zrosła a cos powstało na pięcie dziecka lekarz nie powiedział mi co to załozył opatrunek i odesłał do domu. byłam strasznie zaniepokojona i pojechałam do lekarza pierwszego kontaktu, ponieważ dziecko źle sie czuło i zaczeło gorączkować. Lekarz dała sierowanie na chirurgię . Powiedziała że to początkowy stan marwwicy odleżyna Co to jest prosze o pomoc gdzie moge napisac skargę na lekarzy krórze skrzywdzili moje dziecko . proszę o poradę* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Witam ,czy na podstawie zdjęcia rentgenowskiego lekarz umie stwierdzić czy jesy złamanie czy nie? - tak powinien może mieć wąppliwosci? - niestety czasami takie wątpliwości występują zwłaszcza w przypadku małych złamań, podokostnowych i u dzieci Takie powikłanie jak niewielka odleżyna po zastosowaniu gipsu usztywniającego często się zdarza. Jest to skutek ucisku miejscowego gipsu na skórę i tkankę podskórną w bliskiej okolicy z kością (np. piętową). Jest to naturalne powikłanie, które nie stanowi podstawy do skarżenia lekarza, który zastosował typowe leczenie jak w przypadku złamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pati Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 witam,czy to sie zagoi? jak jest czas? bo mam taki sam przypadek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pati Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 naturalne,a jednak grozne.Jak to dalej bedzie wygladac? lekarz mowil ze trzeba chodzic na opatrunki,ze nowy naskorek bezie,jakos mowili to z takim spokojem ze az sie boje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi