Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Leukocyty i neutrocyty w moczu w ciąży

Gość magdalena

Rekomendowane odpowiedzi

Gość magdalena

Chcialabym sie dowiedziec co moze powodowac ciagle leukocyty oraz neutrocyty w moczu od poczatku mojej ciazy ? czy jezeli mam jakis problem z nerkami, jakie jest prawdopodobienstwo ze dziecko moze urodzic sie chore ? jakie choroby moze moje dzieco miec , przez to ze mam problemy z nerkami ? dziekuje

Chcialabym sie dowiedziec co moze powodowac ciagle leukocyty oraz neutrocyty w moczu od poczatku mojej ciazy ? - rozwijające się ciąża uciska na drogi moczowe co powoduje zastój moczu i stwarza stan zapalny w drogach moczowych, a także zmiany hormonalne w ciąży mają wpływ na stan dróg moczowych czy jezeli mam jakis problem z nerkami, jakie jest prawdopodobienstwo ze dziecko moze urodzic sie chore ? - proszę się nie martwić ginekolog na pewno włączy odpowiednie leczenie i na pewno nie zagrozi to przebiegowi ciąży ani dziecku, które ma się urodzić jakie choroby moze moje dzieco miec , przez to ze mam problemy z nerkami ? - nie powinno to wpłynąć w żaden sposób na stan dziecka

Dla pocieszenia powiem Ci, że ja miałam niemalże cały czas problemy z drogami moczowymi w ciąży i urodziłam zdrowego, ślicznego synka :) Tylko trzeba leczyć i nie lekceważyć tego. Łykaj żurawinę (ProUro z obecnych jest b. dobre) i kieruj się zaleceniami lekarza i będzie dobrze! :) Zdrówka życzę!