Gość Jacek Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Witam, od roku borykam się z problemem. Wszystko zaczęło się od anginy ropnej gardła i terapii antybiotykowej (o szerokim spektrum działania). Kilka dni po zakończeniu leczenie na penisie pojawiło mi się kilka niewielkich czerwonych kropek, które w przeciągu dnia podwoiły się, a następnie jakby zlały, tzn górna cześć penisa była zaczerwieniona i były na niej małe pecherzyki, które kolejnego dnia zrobiły się białe, nic nie szczypało i nie bolało, ale był nieprzyjemny zapach. W przychodni polecili mi clotimazolum smarowałem nim miesiąc krostki powoli znikały, ale nie do końca. Po dwóch miesiącach walki udałem się do dermatologa, który stwierdził kandydoze. Dostałem trioxal 2 x100mg codziennie, a później co 3 dzień, do tego maść Travocort. Po zaleconej terapii zaczerwienienie wciąż choć mniejsze to jednak było, dalej dostałem Pimafucort, a za kolejnym razem Travogen. po terapii mialo być okej a to co zostało miało zginąć, jednak było inaczej i wróciło. Zauważyłem ze po drastycznym ograniczeniu cukrów i odstawieniu leków, plamki się nie pojawiają, ale zaczerwienienie zostaje, a w momencie kiedy zjem kilka słodyczy krostki znów się pojawiają, obecnie jestem w połowie 4 miesięcznej terapii trioxalem ale nie widze zadnych efektów. proszę o radę. co to może być? jak to ugryźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Choroby penisa zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/penis-pracie-czlonek-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi