Gość Marta Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Witam. 8 dni temu miałam operację wodonercza i zwężenia miedniczkowo-moczowodowego po stronie prawej metodą Hynes Anderson. Wczoraj został usunięty cewnik JJ (w 7 dobie po operacji). Obecnie zaczęły nasilać się bóle w okolicach prawego boku,obok pępka...Czy są to normalne objawy po usunięciu tego cewnika?Czy nie puszczono mnie do domu za wcześnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Raczej radziłbym w tej sprawie pilnie skonsultować się z urologiem. Takie dolegliwości nie powinna występować już po tego typu zabiegu. Być może jeszcze nie ma prawidłowej drożności połączenia miedniczkowo-moczowodowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Byłam w szpitalu,została mi wykonana pielografia zstępująca po czym profesor zadecydowałam o pozostawieniu nefrostomii do 26 czerwca,gdyż moczowód nadal jest bardzo wąski i nie da się usunąć nefrostomii w normalny sposób. Dostałam skierowanie do szpitala i niestety nie powiedział nic więcej. Czego mogę się spodziewać przy kolejnym pobycie w szpitalu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi