Gość DaxY Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Witam mam problem , chodzi oto że podczas wzwodu jak i podczas spoczynku napletek blokuję się gdzieś tak 2cm za tym rowkiem i dalej nie da go się zsunąć ponieważ boli . Czy to stulejka ? czy może muszę rozciągnąć skórkę napletka pod gorącą wodą , proszę o odpowiedź . Aha zauważyłem jeszcze że napletek zrośnięty jest cienką skóra co to jest ? czy to wędzidełko i czy ono w tym przeszkadza . Mam 18 lat proszę ... Co mam zrobić aby zsunąć napletek ? jakieś ćwiczenia maście , kremy itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jigsaw Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Nie wiem czy jakiekolwiek kremy tu pomogą. Możesz mieć skórke zrośniętą z żołędziem, którą trzeba po prostu *rozruszać* systematycznie, ale może to być też krótkie wędzidełko. Ciężko mi cokolwiek powiedzieć bez dokładnego badania. Najlepiej udać się w tej sprawie do urologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DaxY Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Dziękuję za odpowiedź , jak już napisałem do żołędzia jest zrośnięty cienki fałd skóry . Czy maczania w gorącej wodzie pomoże ? jakoś to rozruszać / rozciągnąć . A co to znaczy za krótkie wędzidełko tzn. że właśnie ten fałd skóry uniemożliwia zsunięcie napletka ? proszę o bardzo dużo szczegółów dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jigsaw Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 nie, nie! Wędzidełko to jest to co łączy żołądź z całym członkiem (taki sznurek) i to może sprawiać częściowy ból. A z tego co wiem to tą skórke raczej można rozruszać pod wodą lub normalnie tylko trzeba być systematycznym (chodzi tutaj o naciąganie napletka za żołądź i z powrotem. Lecz poczekajmy na wypowiedź prawdziwego specjalisty. To tylko moje doświadczenie *) A, no i mimo wszystko radzę wybrać się do urologa. Masz już 18 lat, więc na razie póki nie ma obawy jakieś dużej to możesz iść bez rodziców do lekarza :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DaxY Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Tak pójdę do urologa bez rodziców :) ,ale najpierw chcę wiedzieć czy można to zrobić samemu jak mówisz że jest to Twoje doświadczenie to chyba udało Ci się w ten sposób no nie ? .I tak właśnie odczuwam ból tylko w części gdzie jest on zrośnięty i myślę właśnie że gdyby nie to napletek normalnie mógłby się zsunąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jigsaw Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Z tym, że jestem młodszy od siebie to ja też miałem jakoś zrośnięty napletek z żołędziem takim czymś^^ I ja dałęm sobie rade poprzez właśnie naciąganie napletka, czasami musialem troche bardziej mocniej zeby sie oderwało, ale nie było dużego bólu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DaxY Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Ale nie masz żadnych skutków ubocznych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jigsaw Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 nic takiego nie widzę, ale nic na siłę naprawdę :) urolog już na Ciebie czeka :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DaxY Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Aha dzięki ale ile czasu go rozciągałeś , bo w pt jadę do urologa i chciałbym wiedzieć ile właśnie Ci się zeszło 2 tygodnie rok ? I najważniejsze czy bolało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamill Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 mi naraz poszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi