Gość Piotrek Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Dzień dobry mam 22 lata od jakiś 20 miesięcy mam przy odbycie około 2 cm guza który pojawia się przy oddawaniu stolca. Guz ten utrudnia oddawanie kału powoduje iż muszę się mocno napinać aby się załatwić mam także uczucie nie pełnego wypróżnienia. Dodam również że co kilka dni boli mnie brzuch który powoduje biegunkę. Ból ustaje gdy całkowicie się wypróżnię powodując również podrażnienia w okolicach odbytu rezultatem którego jest pieczenie oraz ślady krwi na papierze toaletowym. Kał zazwyczaj jest normalnej szerokości czasami koloru ciemnego nie zaobserwowałem w nim śladu krwi, pojawiają się natomiast ślady kwi na popierze jak wspomniałem wcześniej w wyniku podrażnienia w jego okolicy. Nie wiem co to może być, boje się iść tym do lekarza obawiając się ze to może być coś poważnego bardzo proszę o opinię i poradę. Pozostając z wyrazami szacunku Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Taki guz okresowo pojawiający się zwłaszcza w czasie wypróżniania się to zapewne żylak odbytu. Trzeba w tej sprawie udać się na konsultację do chirurga najlepiej proktologa. Taki guz może wymagać leczenia operacyjnego. O wszystkim zadecyduje chirurg po bezpośrednim badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi