Gość tolka Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Witam! Moim problemem jest ból gardła i szyi tzn gardło boli mnie przy przełykaniu, czasami oddychaniu, a nawet jak się śmieję, mija kiedy pochylę głowę, ale kiedy znowu zrobię to za mocno boli bardziej, do tego dochodzi ból szyi tuż nad obojczykiem po lewej stronie, boli przy odchylaniu głowy do tylu i przy dotyku, kiedy odchylam głowę do tyłu ból promieniuje do ucha. Mam 20 lat, a ten ból mam od jakiegoś tygodnia i zastanawiam się czy iść do lekarza czy to zwykłe przewianie i samo przejdzie. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Może rzeczywiście jest to jakieś przeziębienie mięśni. Proszę smarować szyję maścią lub żelem przeciwzapalnym i przeciwbólowym dostępnym bez recepty w aptece. Jeśli w przeciągu kilku dni objawy nie ustąpią trzeba w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z lekarzem. Może okazać się konieczne wykonanie np. RTG odcinka szyjnego kręgosłupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi