Gość Bogusia Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Witam serdecznie! Mam pytanie odnosnie wyniku histopatologicznego pobranego podczas kolonoskopii(kolonoskopia wykazala nic wszystko w normie,zadnych polipow guzow stwierdzono jelito nadwrażliwe). opis :śluzówka jelita grubego z nielicznymi naciekami zapalnymi. chcialabym zapytac,bralam duzo antybiotykow jak bylam mala i obecnie(mam 27lat).czy jesli mailabym grzybice jelit-wykazalaby to histopatologiaWiem,ze mam zmieniona flore bakteryjna od antybiotyków.Na czym polega badanie histopatologiczne? Mialam gastroskopie-stwierdzono refluks,hp (-),stan zapalny śluzowki żolądka,dwunastnica b/zmian. dziekuje slicznie za porade ,pozdrawiam Bogusia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Grzybicze zapalenie jelita grubego ma charakterystyczny wygląd w badaniu kolonoskopowym jak i histopatologicznym. Jeśli taki stan zapalny byłby obecny uwidocznione byłoby to w tych badaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bogusia Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Dziekuje za odpowiedz! Chcialabym sie dowiedziec wynik histopatologiczny :śluzowka jelita z nielicznymi naciekami zapalnymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi