Gość ritter7 Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Moja mama ma zdiagnozowanego raka szyjki macicy III B. Mama została zakwalifikowana do radio-chemioterapii. Mam pytanie odnośnie zabiegu chirurgicznego. Zakładając, że przejdzie pomyślnie radio i chemioterapię (rak się zmniejszy) czy w ogóle jest szansa na wycięcie macicy z przydatkami i węzłami chłonnymi w takim przypadku czy raczej się już nie operuje po radio-chemioterapii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Jeśli mama zareaguje zmniejszeniem masy nowotworowej na tego typu leczenie na pewno będzie jeszcze można dokonać zabiegu doszczętnego. Są takie możliwości w zależności od reakcji organizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Małgosia Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Witam serdecznie u mojej mamy zdignozowano raka złoślwego trzonu macicy,więc zwracam się z pytaniem jakie są rokowania po usunięciu całego narządu rodnego,że nie będzie przerzutów zaznaczam,że moja mam ma skończone 71 lat a po zabiegu czeka ją radioterapia,Bardzo zależy mi na szybkiej odpowiedzi,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi