Gość Artur Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Witam. W środę za tydzień idę do szpitala na operację niewielkiej przepukliny pachwinowej, nie uwięźniętej, bez przemieszczeń do moszny. Badania mam super. Na znieczulenie w kręgosłup się nie zgodziłem bo kiedyś miałem i jest tragedia. Będę miał narkozę. Teraz pytanie. Czy przy tego typu zabiegach podaje się narkozę pełną tzn będzie za mnie oddychała maszyna? Pytam dlatego że znalazłem w internecie że operacje przepukliny wykonuje się w narkozie płytkiej bez intubacji i po tym się łatwo i szybko wybudza. Czy to prawda? Mogą mi podać taką narkozę? Lekarz powiedział że jak będę się dobrze czuł to tego samego dnia wyjdę do domu. Bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Czy przy tego typu zabiegach podaje się narkozę pełną tzn będzie za mnie oddychała maszyna? - tak Pytam dlatego że znalazłem w internecie że operacje przepukliny wykonuje się w narkozie płytkiej bez intubacji i po tym się łatwo i szybko wybudza. Czy to prawda? Mogą mi podać taką narkozę? - nie stosuje się raczej płytkiej, dożylnej narkozy w przypadku plastyki przepukliny pachwinowej, gdyż ten zabieg zbyt długo trwa, aby w tym czasie prawidłowo monitorować pacjenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Dziękuję za odpowiedź. Lekarz powiedział że operacja będzie trwała maksymalnie 40min. Przeważnie takie operacje wykonywane są w czasie 30min a jak przepuklina jest mała tak jak u mnie i podczas operacji nie ma żadnych komplikacji to nawet i krócej. Chciałem jeszcze zapytać, czy po takiej krótkiej narkozie, jak mnie już wybudzą będę bardzo zmęczony i pójdę spać czym może będę się czuł dobrze i nie powinienem spać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi