Gość Adrian Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Mam pewne pytanie. Otóż z powodu bardzo zapadniętej klatki w wakacje mam mieć operację- płytkę chromowo-niklową wstawioną w okolice klatki. Jak taki zabieg może wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Z odpowiednich, niewielkich nacięć z boku klatki piersiowej wstawia się w znieczuleniu ogólnym tą płytkę, która koryguje zniekształcenie. Niestety przebieg pooperacyjny zazwyczaj jest bardzo bolesny dlatego przez dłuższy czas trzeba zażywać silne środki przeciwbólowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adrian Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Z tymi lekami to by u mnie nie bardzo by było. Wada serca (niedomykalność zastawki mitralnej pierwszego stopnia) trochę komplikuje sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Myślę, że niedomykalność zastawki mitralnej I stopnia wyrównana farmakologicznie nie powinna stanowić przeciwwskazań do znieczulenia ogólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi