Gość Joanna Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Witam. Od okolo 2 tygodni meczy mnie bol w dole plecow,okolice prawej nerki. Uczucie jakby mi nerka promieniowala, dosyc nieprzyjemne klucie. Podczas chodzenia odczuwam jakby sie przesuwala z gory na dol... Mam rowniez problem z moczem,jest koloru ciemnobrazowego... Niestety, mieszkam na Sycylii gdzie ciezko dostac sie na jakiekolwiek badania, dodatkowo pracuje fizycznie, praca stojaca po 10-12h i bol mi przeszkadza... Czy jest to mozliwe zapalenie nerki czy przyczyny szukac gdzie indziej? Dodam, ze bol sie nasila i wystepuje jedynie po prawej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Może to stan zapalny nerki lub kamica nerki, ale też być może ból związany z patologią w zakresie kręgosłupa. Aby konkretnie odpowiedzieć na to pytanie należałoby wykonać badanie ogólne moczu, USG dróg moczowych oraz RTG odcinka lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa. O tym musi zadecydować lekarz po bezpośrednim badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi