Gość Marcin Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Otóż na wstępie podam, że w książeczce lekarskiej (takiej białej), mam informacje o usuwanej stulejce w młodośći. Lecz tak sie składa, że troche lat mineło(mam 16), i niestetety mamy sie nie słuchało i sie nie czyściło penisa od *strony wewnętrznej*. Dzisiaj podczas kąpęli, podczas spoczynku penisa, bez problemu zdjąłem napletek, i wszystko elegancko wyczyściłem, napletek później elegancko wrócił na swoje miejsce. Problem polega na tym, że nie schodzi samoczynnie podczas wzwodu, a jak próbuje go samemu zdjąć, to jest dosyć trudno (do końća sie jeszcze nie udało, ale próbowałem tylko 1 raz). Może to być spowodowane tym, żę jest on zwyczajnie suchy, a wtedy jest jeszcze trudniej. Czy da sie to *naprawić*, bez żądnych wizyt u lekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nie lekarz Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 możesz próbowac zsuwac napletek podczas kąpieli w ciepłej wodzie. Jest szansa ze po x czasie takich ćwiczen napletek zacznie sie zsuwac z żołedzi. Jesli to nie pomoże to niestety czeka cie wizyta w chirurga i zabieg.Co do samoczynnego zsuwania sie napletka podczas erekcji to wcale nie musi sie tak dziać . Jesli podczas wzwodu da sie zsunać napletek ręką bez żadnych problemów to jest ok. Problem jest gdy napletek schodzi z trudem, gdzieś uciska , powoduje ból , widac wyraxne zwężenie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 A jak takie zwężenie *wygląda*? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Zwężenie to wąski pierścień ujścia napletka co powoduje niemożność ściągnięcia napletka z żołędzia penisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 A co zostałoby usunięte u chirurga bo chyba ja mam taki pierścień a gdy dotykam zołędzia to mnie boli czym to jest spowodowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi