Gość Ryszard Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Witam moje pytanie dotyczy przyciętych opuszków 2 palców lewej ręki ( wskazujący i kciuk). Około miesiąca temu kupiłem sobie wiatrówke i niestety po nieudanej probie ładowania wiatrówki zacia sie zamek i przycieło mi palce do połowy paznokcia. Obecnie nie goi sie najlepiej i grozi mi odcieciem kawała palca. Prosze o porade jak najlepiej leczyc, co stosowac żeby sie ładnie i szybko goiły. Czy są jakies domowe sposoby np. słyszałem ze moczenie w szarym mydle jest dobre! Nie wiem czy mi nie saszkodzi. Oraz jakieś mascie w aptekach prosze o podanie nazw . Dziekuje z góry Ryszard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Leczeniem powinien zająć się chirurg i to on po bezpośredniej analizie stanu miejscowego ran powinien dobrać odpowiednie leki działające miejscowo lub ogólnie. Takie leki dobiera się indywidualnie. Nie ma raczej uogólnionych zasad leczenia takich ran. Proszę z tym porblemem udać się bezpośrednio do chirurga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi