Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Nawracające zapalenie pęcherza moczowego i bakterie w moczu

Gość Olivia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich , wiem ze moje pytanie nie nalezy do dziedziny CHIRUGI , lecz gdyby ktokolwiek wiedzial odpowiedz na moje pytanie , bardzo bym byla wdzieczna . otoz mam maly problem , choruje na nawracajace zapalenia pecherza , drog moczowych ... jestem w ciazy , praktycznie z tego powodu , od jej poczatku zazywam antybiotyki .... lecz moje dziecko rozwija sie tak jak powinno , wszystko jest wporzadku . myslalam dlugo co moze powodowac zapalenie pecherza ... prosze mi powiedziec , czy jest taka mozliwosc ze tabletki ( 18 witamin plus omega 3, bo te tablekti biore od poczatku w ciazy ) moga powodowac zapalenia pecherza ? jem bardzo duzo owocow i warzyw , w mojej diecie , one teraz przewazaja , jem mieso 1 lub 2 razy na tydzien .takze pomyslalam ze jezeli z owocow i warzyw mam duzo witamin, to jezeli biore witaminy to moze mam ich poprostu za duzo w moim organizmie , i one powoduja infekcje ? dziekuje z gory za odpowiedz

Gość Paulina

w ciąży czesto zdazaja sie zapalenia różnego rodzaju:))tez to przechodzilam...doradzilabym pani aby kupila sobie pani tabletki LACIBIOS FEMINA:)sa bez recepty:)myc sie tam na dole 2 razy dziennie jakims zelem antybakteryjnym do higieny itymnej z kwasem laktobionowym a 2 sama woda badz szarym mydlem:) naprawde pomaga....w ciazy niestety juz tak jest:)ja bym radzila pani brac witaminy FEMINATAL N:) sa bardzo dobre:) POZDRAWIAM:)

dziekuj bardzo za odpowiedz , lecz z tymi tabletkami to raczej ich u siebie nie dostane niestety , poniewaz mieszkam w australii , a tutaj nie wiem dlaczego co 2/3 tygodnie daja mi antybiotyk , w zyciu sie tyle nie nabralam jak przez te 7 misiecy :) co do mycia sie tam na dole , to nie uzywam mydel , podmywam sie 2 razy dziennie sama woda . dziekuje za zainteresowanie , pozdrawiam ! :)

mi pomaga prouro, ale najważniejsze to oddawanie moczu od razu po stosunku, nie przetrzymywać moczu, zeby bakterie się nie mnożyły i podcierać się od przodu ku tyłowi, zeby nie przenosić bakterii kałowych

tzn tak , podcierac sie , podcieram tak jak napisano . lecz wiecie panie co ? moze to dziewne ale bylam wczoraj u lekarza ktory prowadzi moja ciaze ... na czas brania antybiotyku zrezygnowalam z brania witamin i omegi 3 , no i tak jak myslalam infekcja minela ... strasznie mnie to dziwi ze prawdopodobnie te witamininki prowadzily do tego ze mialam ciagle zapalenie drog moczowych ... lecz zadaje soebie teraz pytanie , poniewaz chcialam bra witaminki przez cala ciaze , a tu do konca zostalo 9 tygodni ... takz nie wiem , poradzci mi ... czy mam wrocic do witamin ? czy tez dac sobie z nimi spokoj ? dziekuje :)