Gość Łukasz Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Mam pewien problem w związku z okolicami odbytu. Otóż pewien czas temu zacząłem odczuwać dość silne pieczenie pewnej części okolicy odbytu, a później zauważyłem, że coś zaczęło wystawać z odbytu, wygląda to na jakąś część zwieracza. Na tej wystającej części powstało później kilka maleńkich guzków (brodawek) nie wiem jak to nazwać. Zauważyłem też wydobywającą się z odbytu *żółtawą* wydzielinę. Nie było śladu krwi, żadnych boleści, jedynie świąd. Nie wiem czy ma to jakiś związek, ale często mam wzdęcia i brudzę bieliznę. Ta wystająca część często najbardziej daje się odczuć wieczorem. Proszę o odpowiedź co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Trudno cokolwiek napisać bez badania. Po opisie Pana dolegliwości wynika, że być może jest to żylak odbytu, na którym powstały drobne polipy lub kłykciny kończyste. Żeby móc postawić rozpoznanie trzeba udać się do lekarza, najlepiej chirurga, aby Pana zbadał. On zapewne wyjaśni co Panu dolega i zaleci dalsze postępowanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sara Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Witam mam podobny problem w okolicy odbytu od niecałych dwoch dni odczuwałam takie uczucie jakby coś szczypoało i go rozrywało . zauważyłam jakąś dzwiną narośl. Miesiac temu zazywałam ASPIRYNE a po niej antybiotyk . krwawiłam z odbytu pzrez tydzien . potem ustało ale zacxeły sie inne problemy takie jak biegunki, oraz wydzielanie się jakiejś zółtej żelowej substancji....i bóle brzucha no i dwa dni temu ten bół po ktorym odkyryłam ten guz czy niewiem jak to nazwać zylak hemoroid boje sie i rporsze o pomoc mam 20 lat :( niewiem niechce miec jakiejś choroby do konca zycia da sie to wyleczyc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Trzeba najlepiej w tej sprawie udać się na konsultację do chirurga. Zmiana jaką Pan opisuje może być właśnie żylakiem odbytu. Chirurg po badaniu wyjaśni czym jest zmiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dorota Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Czy antybiotyk OSPEN może mieć coś wspólnego z szczypaniem i kropelkami krwi w odbycie? I jak mam to zatrzymać to szczypanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Mam pewien problem od kilku dni mam pieczenie odbytu i mam zaczerwienienia i takie jakby świąt i od niedawny zauważyłam jakby krew co to może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gosc Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 retroskopia szbko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gosc Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 gastrolog proktolog onkolog chrurg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi