Gość Bingo Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Mam obrzęknięte kończyny dolne podejrzewam ze po cholecystokininami muszę sie poddać następnemu zabiegowi przepukliny pooperacyjnej która jest coraz bardziej uciążliwa czy obrzęk kończyn jest przeszkoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Obrzęk kończyn dolnych z pewnością nie jest związany z cholecystektomią. Obrzęki kończyn moga być związane z niewydolnością serca, nerek, niedobiałczeniem, patologią żył lub naczyń limfatycznych kończyn dolnych. Przyczyna obrzęku powinna być zdiagnozowana. Raczej obrzęk kończyn nie powinien być przeszkodą w wykonaniu operacji plastyki przepukliny brzusznej. Radzę jednak wcześniej zdiagnozować przyczynę obrzęków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bingo Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 słyszałem o znieczuleniu typu Sedacja czy stosuje sie ten rodzaj znieczulenia w przepuklinach brzusznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Sedacja (uspokojenie) –* obniżenie aktywności ośrodkowego układu nerwowego za pomocą środków farmakologicznych bez wyłączenia świadomości (możliwe jest jednak częściowe jej ograniczenie). Dochodzi wówczas do zmniejszenia napięcia i niepokoju, często w połączeniu z sennością. W ten sposób tylko uspokaja się pacjenta a nie zabezpiecza przed bólem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bingo Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 jak często w znieczuleniu ogólnym dochodzi do gorączki złośliwej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Prosze napiszcie mi czy boli znieczulenie miejscowe??? bardzo sie boje...:(:( mam przepukline pachwinowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi