Gość Maria Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Bardzo proszę o wyjaśnienie mi wyniki badania histopatologicznego : Wycinki carcinoma male differentiatum exulcerans coli ascendentis-- wykonano reakcje ihc z antygenami : cytokeratyny reakcja dodatnia w komórkach raka -- antygen proliferacyjny ki67- dodatni we wszystkich jądrach komórek raka. Zależy mi strasznie na czasie, jak odebrałam wyniki w szpitalu to lekarz nie raczył powiedzieć nic pozatym że to rak.. a o tym już wiedziałam. Bardzo proszę Państwa o pomoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 carcinoma male differentiatum exulcerans coli ascendentis - rak mało zróżnicowany wrzodziejący wstępnicy (początkowego odcinka jelita grubego) cytokeratyny reakcja dodatnia w komórkach raka - oznacza, że komórki raka są typu nabłonkowego czyli ze śluzówki jelita antygen proliferacyjny ki67- dodatni we wszystkich jądrach komórek raka - oznacza, że rak jest bardzo ekspansywny czyli jego komórki szybko się namnażają, jest agresywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi