Gość Katarzyna Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 W maju czeka mnie usunięcie pęcherzyka żółciowego,mam pytania: jak długo pacjent pozostaje w szpitalu zakładając,że nie będzie komplikacji, oraz w przypadku dokończenia zabiegu metodą klasyczną tj.skalpelem? Jak długie jest zwolnienie lekarskie w przypadku kobiety pracującej fizycznie w sklepie mięsnym-dźwiganie skrzynek,krojenie,pakowanie,sprzątanie,sprzedaż etc.?-po laparoskopii, oraz po ilu dniach zdejmuje się szwy? Mam 30lat.ogólny stan zdrowia dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 jak długo pacjent pozostaje w szpitalu zakładając,że nie będzie komplikacji, - około 3 dni oraz w przypadku dokończenia zabiegu metodą klasyczną tj.skalpelem? - około 6-7 dni Jak długie jest zwolnienie lekarskie w przypadku kobiety pracującej fizycznie? - po laparoskopowej metodzie około miesiąc, po klasycznej około 2 miesięcy po ilu dniach zdejmuje się szwy? - po około 10-14 dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 ja po laparoskopii woreczka dostałam zwolnienie na 1 m-c, mija 12 maja, a tu niespodzianka: wezwanie do ZUS na badanie przez lek. orzecznika. Pracuję fizycznie przy maszynach w zakł. produkcyjnym. Czy taka kontrola może mi się do czegoś *przyczepić? Lek. chirurg sam mi dał tak długie zwolnienie, więc nie rozumiem skąd ta kontrola? Z dok.med. mam tylko wypis ze szpitala z info o morfologii, usg przed zabiegiem oraz zalecenia lekarskie i oczywiście liczbę dni w szpitalu i na l4, czy to wystarczy? Proszę o odp 29latka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majka Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Byłam w ZUS po operacji. Czepiają się wszystkiego. Po prostu mów, że boli, że źle się jeszcze czujesz, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi