Gość karol Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Dzień dobry Czy można wyleczyć chondromalację rzepek w dwóch kolanach( cierpię na nie od 5 miesięcy bo wtedy pojawiły się pierwsze objawy), i czy długo potrwa zanim przywrócona mi zostanie pełna sprawność kolan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Wszystko zależy od stopnia chondromalacji. Chondromalacja niewielkiego stopnia jest skutecznie leczona np. lekami podawanymi dostawowo oraz rehabilitacją. Leczenie takie trwa przez kilka miesięcy. Dokładnych informacji na ten temat można uzyskać od prowadzącego ortopedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość :) Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Mam pytanko. Czy mając między I a II stopniem chondromalacji w obu kolanach sa możliwe zastrzyki? Leki typu Arthrostop i takie rozne na kolana bardzo zle dzialaja na moje samopoczucie. Wymioty,oslabienie,zaslabniecia itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi