Gość Tomek Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Witam Od 3 lat mam schorzenie kregoslupa spowodowane zlymi cwiczeniami na silowni. Objawy sa takie takie ze nie moge biegac, gdyz odczuwam wtedy bol w obu udach i kuleje przez nastepne 2 dni. Wykonalem rezonans magnetyczny który wykazał: - Pogłębiona lordoza lędzwiowa - Niewielkie prawostronne skrzywienie kręgosłupa - Cechy częsciowego odwodnienia tarcz m-kręgowych L4/5 oraz L5/S1 - Bez cech przepukliny i ciasnoty miedzykregowej Proszę o pomoc, czy jest mozliwe wyleczenie tego albo chociaż złagodzenie skutków. z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamila Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 witam mam na imię kamila obecnie jestem nie całe 2 miesiące po operacji operowano mnie na Uni Lubeskiej w szczecinie na Neurochirurgi Dziecięcej PUM miałam silne bóle w okolicy dolnej cz.. lewej strony i z prawej lekarze stwierdzili niewielką wypuklinę jądra miażdżystego wykonano badanie KT jz rozpoznaniemL5i S1 w przebiegu dyskopatii odcinka L5/s1Kręgosłupa celem leczenia operacyjnego z rok czasu mnie bolało myslałam że oszaleje z tym bólem i co z tego jestem po operacji nie mam już drętwień ale dalej boli mnie masakra to samo się powtarza jeszcze czekam na rehabilitację bo są takie kolejki i na USG dopiero w czerwcu kolejki a mnie boli dalej co mam robić proszę o pomoc o dobrą radę bo ból coraz gorszy ćwiczę systematycznie 3 razy dziennie nic pomału nic na siłę nie robię a ból nie ustępuje dalej boli i rwie proszę o pomoc ...dobrą radę co robić dalej mam w tym kierunku bo to już mnie męczy czekam na Usg ciekawe co wykaże martw mnie już to bo jestem na zasiłku chorobowym i chcę pracować normalnie z tym kręgosłupem ale widzę że nie ma żadnej poprawy zmartwiona kamila o odp dobrego lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi