Gość Aleksandra Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Witam. Mam 28 lat. Od dłuższego czasu odczuwam kłucie pod lewym żebrem. Pojawia się ono nagle i zaraz zanika. Nie zauważyłam żeby było ono związane z czymś konkretnym ( spożyciem alkoholu lub zjedzeniem posiłku ). Oprócz wymienionego bólu odczuwam w tym samym miejscu jakby rwanie bądź ściskanie, jest to dziwne uczucie dlatego trudno mi jest je właściwie zobrazować. Moje stolce wyglądają także niepokojąco : są koloru jasnobrązowego, konsystencja jest luźniejsza lub zatwardzeniowa, wielokrotnie te dwie konsystencje wystepują w jednym stolcu, często także znajdują się w nim resztki niestrawionego pokarmu. Kilkakrotnie odczułam silny, przeszywający plecy ból ( na wysokości mostka ). Miewam również nudności oraz uczucie wzdęcia, napięcia w jamie brzusznej. W związku z powyższym miałam wykonane badania : gastroskopię - wykryto helicobacter ( wyleczony )* kolonoskopię - obraz jelita prawidłowy* usg - wszystkie narządy bez zmian, badania krwi w normie, aspat, alat, amylaza w normie. Dodam tylko, że w grudniu i styczniu miałam znacznie podwyższone ob - 40, które w lutym wróciło do normy. Ponieważ moje samopoczucie nie jest dobre proszę o radę, czy powinnam wykonywać dalsze badania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czarna Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 aleksandra jak tam twoje jelitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olcia Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Ja mam 14 lat i podobne dolegliwosci ! Tylko klucie pod lewym zebrem i dostalam skierowanie do chirurga :[ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi