Gość Maciek Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Witam. Równo 3 miesiące temu wychodząc z siłowni upadłem na schodach spadając na prawą dłoń, uderzyłem łokciem i nadgarstkiem. Nie było żadnego obrzęku, po prostu ręka bolała. Początkowo myślałem, że to zwykłe zbicie jednak po 3 udałem się do lekarza. Zalecił mi stosowanie opaski elastycznej i smarowanie maścią przeciwbólową. Ból nasilał się jeszcze tydzien więc ponownie odwiedziłem lekarza a ten włożył mi reke w gips na 2 tyg. Po zdjęciu gipsu zrobiono mi zdjęcie nadgarstka. Nie wykazało one żadnych zmian. Zalecił mi oszczędzać reke. Po 2 tyg ręka nadal bolała i w nadgarstku czuję jakby mi coś przeskakiwało, chrobotało, chrypiało. Udałem sie do ortopedy (prywatnie) który powiedział, że jest to uszkodzenie chrząstki trójkątnej i wymaga to czasu na regeneracje. Mineły już 3 miesiące jest lekka poprwa jednak te chrobotanie jest uciążliwe, ręka jest słaba, uczęszczam właśnie na fizjoterapie i odczuwam poprawe co do bólu, lecz przeskakiwanie w nadgarstu jest takie same jak po urazie. Czy ktoś wie co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Taka regeneracja chrząstki może jeszcze długo trwać. Trzeba by ponownie udać się w tej sprawie na kontrolę do ortopedy. Może konieczne okaże się podawanie leków dostawowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Byłem na kontroli i usłyszałem, że czas goi rany a ból nasila sie i promieniuje do łokcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi