Gość Magda Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Od 2 lat mam dokuczliwe dolegliwości kolan oraz prawej kostki. Z moim problemem byłam już u dwóch chirurgów. Pierwszy kiedy patrzył na RTG stawu skokowego stwierdził, że nie widzi na tym zdjęciu nic niepokojącego i wszystko jest jak najbardziej zdrowe, a dolegliwości powinny same ustapić. Drugi doktor do którego wybrałam się po miesiącu od wizytu u poprzedniego (gdyż dolegliwości nadal nie ustepowały) kiedy spojrzał na TO SAMO zdjęcie mocno się przeraził twierdząc, że moja kostka jest bardzo *zmasakrowana* w skutek czego mam teraz niestabilność kostki w takim stopniu, że nadaje się tylko do operacji. Pytanie jest następujące : Czy jest to możliwe aby dwóch lekarzy miało tak odrębne zdanie i jeśli tak z czego to może wynikać? Czy operacje stawu skokowego przeprowadza się w nakrozie, jesli nie czy jest to możliwe? Ile trwa rehabilitacja po takiej operacji, czy noga długo będzie w gipsie? I ostatnie myślę najważniejsze: Czy jest inny sposób leczenia owej niestabilności kostki niż operacyjnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi