Gość wiesław Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Dzień dobry od kilku dni raz dziennie odczuwam ból pop prawej i lewej stronie brzucha ból który przechodzi o kilku sekundach ól jest umiejscowiony w dolnej części a po nich mam gazy-ten jest na czczo. Natomiast po spożyciu posiłku gdzie jest np. czosnek lub ocet jabłkowy i zazyciu witamin czuje lekki ból w nadbrzuszu części środkowej, po zażyciu dwóch tabletek też on jest natomiast jak zażywam witaminy w odstępie min 1 godz. i i jem o normalnych porach objawów nie ma żadnych. wspomnę jeszcze że zaczął mnie swędzić okolice odbytu i te okolice są zaczerwienione i bolesne przy myciu. Pasożytów brak* w młodości miałem wrzody na żołądku ale mi nie dokuczały od podstawówki wcale* alkohol spożywałem tylko raz w lipcu (4 drinki) którego podczas wymiotów nie wszystko mi *wyszło*(troszkę odruch wymiotny powstrzymałem) było to odczuwalne przez wyginanie rąk palców* miesiąc po spożyciu dieta była bardzo uboga-czy to może być wrzody żołądka i dwunastnicy i czy lekami da się wyleczyć a także czy operacja jest możliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Na pewno trzeba ten stan zdiagnozować jednak wymaga to wykonania badań gastroskopowych z uwagi na podejrzenie patologii właśnie w zakresie żołądka i/lub dwunastnicy. Najlepiej w tej sprawie udać się na konsultację do gastroenterologa. On po badaniu zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Myślę, że leczenie w tym przypadku będzie wystarczające. Raczej operacja nie będzie konieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Wydaje mi się tu też konieczna diagnostyka jelita grubego - kolonoskopia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi