Gość Katarzyna Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Pod koniec 2004 (listopad) roku usunięto mi tarczycę z powodu micro carcinoma papillare, w grudniu w/w roku miałam podawany aktywny jod. Wiem, że minął już okres czasu, który był nieodpowiedni do zajścia w ciążę. Myślimy z mężem o drugim dziecku (syn ma 5,5 roku), jednak ja ciągle wiąże pojawienie się u mnie raka z poprzednią ciążą. Obawiam się czy choroba nie powróci, tylko w innym miejscu w organiźmie. Czy tak może się zdarzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Minęło już praktycznie prawie 5 lat po rozpoczęciu leczenia nowotworu, bez cech wznowy nowotworu. Praktycznie można uznać, że jest Pani wyleczona. Myślę, że nie ma żadnych przeciwwskazań do zajścia ponownie w ciążę i okres ciąży nie wywoła wznowy nowotworu tym bardziej, że przeszła Pani leczenie doszczętne. Oczywiście warto jeszcze na ten temat porozmawiać z onkologiem i ginekologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi