Gość Kamil Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 17lat. Otóż na wizytę u laryngologa muszę poczekać,a prywatnie będzie przyjmował w przyszłym tygodniu.Boli w środku ucha,tak więc zakupiłem sobie krople do uszu o nazwie DICORTINEFF.Od 2 dni używam je i czasem czuję mokro w lewym uchu - nie jest to żółta wydzielina tylko biała .Czy to może być wysięg z ucha ? Znajomy polecał mi witaminy(nie pamiętam jakie może pan mi napisać ) na poprawę słuchu. Czy używanie ich w tym wieku witamin będę czuł poprawy a także polepszy mi się słuch ? ( chyba przez zapalenie ucha które trwało długo i powróciło coś słabo słyszę) Czy witaminy mogą uchronić przed następnym w przyszłości zapaleniem ucha ? Ostatnio słucham bardzo głośno muzyki no ale zmieniam tryb na spokojny.Czy te witaminy pomogą mojemu słuchowi,bo przez mp3 coś słabo słyszę? Ostatnio czułem takie wgłębienie w uchu.Czy pękł mi bębenek w uchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Czy to może być wysięg z ucha ? - być może, trudno ocenić bez bezposredniego badania Znajomy polecał mi witaminy(nie pamiętam jakie może pan mi napisać ) na poprawę słuchu? - najlepiej zażywać witaminy z grupy B Czy używanie ich w tym wieku witamin będę czuł poprawy a także polepszy mi się słuch ? - niestety jeśli doszło do trwałego uszkodzenia słuchu witaminy na pewno nie pomogą Czy witaminy mogą uchronić przed następnym w przyszłości zapaleniem ucha ? - nie Ostatnio słucham bardzo głośno muzyki no ale zmieniam tryb na spokojny.Czy te witaminy pomogą mojemu słuchowi,bo przez mp3 coś słabo słyszę? - tylko regeneracja słuchu pod wpływem witamin może nastąpić w przypadku jego niewielkiego uszkodzenia Ostatnio czułem takie wgłębienie w uchu.Czy pękł mi bębenek w uchu? - błony bębenkowej nie da się wyczuć palcem, przy pęknięciu błony bębenkowej odczułbyś znaczne pogorszenie słuchu o około 40-50% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 dziękuję za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi