Gość Romanow Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Witam ,mam zlamana 2 ,3 ,4 kosc srodstopia bez przemieszczenia.Moje pytania: Czy jesli na poczatku lekarz stwierdzil ,ze nie ma przemieszczenia, to kosci w gipsie raczej sie nie przemiszcza ? Czy moge chodzic w domu bez kuli uzywajac lekko nogi zlamanej?Czy gips na te zlamanie musi zakrywac palce i i przez jaki czas powinienem miec noge w gipsie? Dodam ,ze po 3 tygodniach praktycznie w ogole mnie nie boli tylko czasami jak sie opieram na tej stopie.Bardzo prosze o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Czy jesli na poczatku lekarz stwierdzil ,ze nie ma przemieszczenia, to kosci w gipsie raczej sie nie przemiszcza ? - kości w gipsie nie powinny się wcale przemieszczać, po to właśnie zakłada się gips Czy moge chodzic w domu bez kuli uzywajac lekko nogi zlamanej? - radziłbym nie stawać na nodze z gipsem i odciążać nogę przez zastosowanie kuli Czy gips na te zlamanie musi zakrywac palce i i przez jaki czas powinienem miec noge w gipsie? - o tym już bezpośrednio musi zadecydować ortopeda (czasami palce są odkryte), gips zazwyczaj zakłada się na około 6 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi