Gość Barbara Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Mam zalozony aparat ilizarowa.Chdze w nim już 6 m-cy.Kośc slabo sie zrasta, slaby regenerat z widoczna dziurą.Lekarz zalecił duzo chodzic, ale czy sa jeszcze inne sposoby np. leki czy zabiegi, które pomogą mi w odbudowie kości udowej iktóre moge wykonywac mając jescze zalozony aparat ilizarowa.? Jestem załamana. pozdrawiam Barbara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z poradnią rehabilitacyjną. Tam lekarz rehabilitacji dobierze odpowiednie ćwiczenia, może zabiegi rehabilitacyjne. Dieta w takim przypadku powinna być bogatobiałkowa, bogatowitaminowa zwłaszcza w witaminę D, w wapń, magnez i fosfor. patrz: http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/dieta-po-zlamaniu-kosci/27248/2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi