Gość Maja Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 5 dni temu mialam robiona artroskopie kolana. Staram sie nie nadwyrezac lewej konczyny,przez to poruszam sie na kulach,nie zginam jej. Pytanie dotyczy jednak zbierania sie wody i krwi w operowanym kolanie. Jak rozpoznac ze sie zbiera? i jak postepowac aby to nienastepowalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Jak rozpoznac ze sie zbiera? - rozpoznaje się to odpowiednimi testami klinicznymi (np. balotowanie rzepki), które jednak potrafi tylko wykonać lekarz, oprócz tego może przejawiać się ten stan zwiększeniem obwodu kolana względem zdrowego kolana i jak postepowac aby to nienastepowalo? - trzeba oszczędzać staw kolanowy i można stosować leki przeciwzapalne według zaleceń ortopedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patt Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Witam. Jestem przed zabiegam artroskopii tylko że na dodatek mam uszkodzoną rzepkę, bardzo się boje że tam się zbiera woda. Bardzo często ucieka mi rzepka i nie umiem stanąć na tą nogę. Wszyscy mówią że noga nadaje się tylko do zabiegu a zabieg mam dopiero 29stycznia. A ja nie wytrzymuje z bólu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Betis Irlandia 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 U mnie zaczelo bolec w listopadzie 2012 operacje mialam w grudniu 2013 ..Teraz jestem po artroskopii lekotki juz 1.5 miesiaca..Teraz okazalo sie ze w kolanie zbiera sie woda..:/ Kolano powiekszylo swoja objetosc dwukrotnie!Drugi rok chodze z bolem ..Masakra jakas. Wizyta u Doktora dopiero za 2-3 dni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi