Gość Lucjan Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Witam serdecznie. 2 tygodnie temu podczas prac ogrodniczych obciąłem sekatorem kawałek opuszki palca środkowego lewej reki (ok 1cm.kwadrat.) Na izbie przyjęć załozyli mi dwa szwy żzeby zatamować silne krwawienie. Po 8 dniach przy kolejnej wizycie u chirurga wyciągnięto szewki, jednak rana cały czas mnie bardzo rwie, boli,palec cały nabrzmiały nie można nawet go zgiąć. Na moja wyraźną sugestie pani pielęgniarka *sprawdziła* moje przypuszczenia i okazało się że jest w palcu ropa. Jak się skutecznie pozbyć tego ropienia palca? nic mi nie przepisali tylko kazali moczyć po kilka minut dziennie w rivanolu,jest jakas inna skuteczniejsza metoda? bo jak na razie nic to nie daje. Dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Jak się skutecznie pozbyć tego ropienia palca? nic mi nie przepisali tylko kazali moczyć po kilka minut dziennie w rivanolu,jest jakąś inna skuteczniejsza metoda? - oprócz skutecznego działania miejscowego Rivanolu należałoby zastanowić się nad działaniem ogólnym czyli zastosowaniem antybiotykoterapii, trzeba w tej sprawie ponownie udać się bezpośrednio do chirurga, który podejmie w tej sprawie ostateczną decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi