Gość Bartek Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Witam Od kilku (kilkunastu) lat mam na napletku twardą kulkę. Nie boli (chyba że mocno się ją ściśnie) i nie przeszkadza we współżyciu (jej średnica to około 1 mm lub nawet mniej). Patrząc *pod światło* wydaje mi się że w środku jest jakiś przezroczysty lub mleczny płyn. Kulka nie ma żadnego *czubka* czy *ujścia* jak wyprysk czy coś w tym guście. Jest przytwierdzona w środku pod skórą i można ją odrobinę przesunąć ale ogólnie rzecz biorąc jest nieruchoma. W stanie spoczynku znajduje się na czubku napletka. W stanie wzwodu razem z napletkiem przesuwa się gdzieś 1-2 cm. poniżej żołędzi (od strony spodniej). Zastanawiam się czy to może być coś niebezpiecznego? Nic się z tym nie dzieje i nie działo, ale mimo wszystko trochę mnie to irytuje :) Może trzeba to usunąć? Proszę o poradę i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zastanawiam się czy to może być coś niebezpiecznego? - nie, to zapewne jakiś drobny zaczopowany gruczoł łojowy, sprawa nie wymagająca leczenia Może trzeba to usunąć? - nie ma takowej potrzeby, w razie wątpliwości trzeba w tej sprawie skonsultować się z urologiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi