Gość Justyna Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Miałam dwa lata temu w marcu operacje na przepuklinę nad pępkową gdyż bolało mnie nad pępkiem i z pępka wydzielał się jakiś płyn( podczas operacji została założona siatka). Po operacji z pępka nadal wydzielał się płyn więc rok temu miałam operacje na przetrwały moczownik. Wydzielanie płynu z pępka ustało. Do roku było wszystko w porządku i byłam pod stałą opieką lekarza. Lecz przez ostatni tydzień znów czuje ból w okolicy pępka, takie uczucie kłucia (podobnie jak przy wcześniejszej przepuklinie). Ból występuję wówczas gdy dotykam tego miejsca lub siedzę, schylam się. Czy to może być ponowna przepuklina, czy może coś nie tak z tą siatką którą mam??? Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Trudno mi określić bez bezpośredniego badania. Niestety, ale ból w bliźnie po poprzedniej plastyce przepukliny może oznaczać wznowę przepukliny. Radzę, więc w tej sprawie ponownie skonsultować się z chirurgiem bezpośrednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi