Gość Agata Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 6 letnia córka co kilka dni, a czasem kilka razy dziennie oznajmia, że piecze ją w brzuchu (pokazuje dokładnie środek brzuszka). W grudniu wykonane było badanie USG oraz badania kału, mocz tydzień temu. Badania nic nie wykazały. 3 miesiące temu wyleczona z wtórnej nietolerancji laktozy w wyniku zatrucia. Pieczenia (raczej uczucie gorąca) trwa chwilkę. Gorąco jest trochę silniejsze, niż przy chuchaniu na brzuszek, mniejsze niż po wypiciu łyczka srednio gorącej herbaty. Pojawia się i znika. Czasem jest tydzień spokoju, dziś trzy razy w ciągu dnia. Nie sprawia bólu. Nie ma to związku ze spożywanymi pokarmami. nie ma zaparć. Córka ma apetyt. Czy jest to jakiś problem, czy przewrażliwienie dziecka?? Mała pamięta okropne bóle z przed 3 miesięcy i jest dość przeczulona.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 To raczej jakieś przewrażliwienie dziecka. Raczej nic groźnego. Jeśli ma Pani w tym względzie wątpliwości to radzę w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z pediatrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teresa Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Czy wyjaśniło się uczucie gorąca w brzuchu w pani córki? Mam taki sam problem z córką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sabina Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Mój synek też skarży sie na gorący brzuszek i przytula się do podłogi ściany przeważnie z rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Witam mój syn ma 7 lat ma tak samo uczucie gorąca w brzuchu też kładzie się do podłogi zimnej u nas przychodzi na wieczór wtedy sie rozbiera i śpi nago :( te objawy mamy od marca i byliśmy u lekarza zrobili Usg i ok pani która robiła badabie powiedziała zeby zrobić badanie na pasożyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Witam.Trafiłam przypadkiem na to forum szukając informacji o kamicy nerkowe,którą stwierdzono u mojej 6letniej córeczki.Zainteresował mnie problem waszuch dzieci.Znajoma lekarka zwróciła uwagę,że to uczucie gorąca jest spowodowane wewnętrznym przekrwieniem spowodowanym przewlekłym nieżytem.A ten często jest spowodowany glutaminianem,kwasem cytrynowym...znajdziecie to w wielu produktach,przyprawach,sokach...nawet dla dzieci.Radzi zdrową dietę,lekkostrawną,gotowane proste potrawy,soki własnej roboty,rumianek,koper włoski do picia.Można zbadać dziecko pod kątem alergii pokarmowych.Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi