Gość Nadia Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Moje pytanie jest odnosnie grzybicy w ciazy , dowiedzialam sie o niej 3 tygodnie temu , i wlasnie mam pytanie dotyczace poronien , poniewaz czytalam na roznych forach co kobiety wypisuja , jedna napisala ze jezeli uprawia sie sex w czasie grzybicy , to zostaje ona przeniesiona do macicy i wtedy nastepuje poronienie ... czy to prawda ? wiem ze po stosunku , trzeba wziasc pysznic ja i moj maz , poniewz jest on takze narazony na zlapanie tej grzybicy . i tak wlasnie robimy , nie wiem moze moj doktor zapomnial wspomniec o tym ze nie mozna uprawiac sexu jak ma sie grzybice ? martwie sie tym , poniewaz nie mam ciazy zagrozonej , wszystko przebiega prawidlowo , takze nie ma zadnych przeciwskazan na uprawianie sexu ( przynajmniej tak mi sie wydaje ) lecz matwie sie o mojego nienarodzonego synka , czy moga z tego wyniknac jakies komplikacje , tzn , uprawianie sexu, czy tez przedwczesny porod, poronienie ? dziekuje za odpowiedz . jestem w 26 tygodniu ciazy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 jedna napisala ze jezeli uprawia sie sex w czasie grzybicy , to zostaje ona przeniesiona do macicy i wtedy nastepuje poronienie ... czy to prawda ? - nie, to nie prawda nie wiem moze moj doktor zapomnial wspomniec o tym ze nie mozna uprawiac sexu jak ma sie grzybice ? - stosunków seksualnych nie powinno się uprawiać do czasu wyleczenia grzybicy, należy leczyć i kobietę i mężczyznę nawet jeśli mężczyzna nie ma objawów grzybicy czy moga z tego wyniknac jakies komplikacje , tzn , uprawianie sexu, czy tez przedwczesny porod, poronienie ? - nie ma powodu do obaw, ale grzybicę powinno się leczyć, o tym wszystkim musi decydować ginekolog prowadzący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stara Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 miałam przez pierwsze 2 miesiące grzybice i rzeczywiście wolałam nie uprawiać seksu nawet z takiego prostego powodu, że normalnie mnie wszystko tam bolało... ale lekarze też zalecali wstrzemięźliwość. co do poronień i innych to nie jest to raczej prawda, ale za to przy porodzie może się drożdżyca przenieść np. na dziecko, dziecko moze mieć jakieś problemy skórne, pleśniawki - warto wyleczyć! profilaktycznie potem już do końca ciąży brałam lacibios femina i bardzo pomogło (bo uzupełnia pałeczki kwasu mlekowego i poprawia pH wydzieliny pochwowej, co w ciaży jest troche zaburzone). a partner u mnie był leczony dopiero za trzecim razem, ale może rzeczywiscie warto od razu. to nie boli, bo z tego co pamiętam dostał tylko jednorazowo jedną tabletkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewelina Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 mam pewien problem. Podejrzewam że mam grzybicę i współrzyłam z mężem a na dodatek jestem w ciąży w 33 tyg. Czy to bedzie miało wpływ na mojego dzidziusia? Czy mu coś zagraża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi