Gość Ali Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Witam... Mam 16 lat. Od jakiegoś czasu odczuwam ból w podbrzuszu. Od czasu kiedy bóle stały się uciążliwe obserwuje je bardziej dokładnie. Poza bólami odczuwam miejszy apetyt, zmęczenie( chodz mój rytm dnia nie zmienił się), mój brzuch jest duży, boli. Przerwy miedzy miesiaczkami wynoszą do 36 dni. Sam okres trwa 3-4 dni ( kiedyś trwał on 6-7dni). Nie przyjmuję środków antykoncepcyjnych, nie współżyję z chłopakiem. Ból odczuwam przeważnie zawsze- jak leżę, siedzę, chodzę, biegam.... Zawsze... Nie wiem to moze być coś poważnego więc nie byłam jeszcze u lekarza. Proszę o jakieś wskazówki, może jakąś diagnozę która będzie namiastką tego co moze mi być... pozdrawiam, i proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aleksandra Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 dziewczyno zasuwaj do lekarza,to może być nawet guz jajnika :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ali Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Dziękuje za odpowiedź -Aleksandra. Napewno pójdę. Nie wiem co może mi być. Tak jak pisałam wcześniej, zaczęły mnie martwić te przerwy miedzi miesiaczkami i sam okres ich trwania, ale najbardziej martwi mnie ból... nie powiem że sie nie boję, bo boję się bardzo... ale idę do lekarza. Myślę, że dobrym wyjściem będzie iść do lekarz rodzinnej, po skierowanie na badanie krwi i USG. Może Wy miałyście podobne objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ali Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Byłam u lekarza rodzinnego- dał mi skierowanie na badania podstawowe(krew, mocz) kilka jednostek wyszło ponad prawidłowe i jedna poniżej. Na USG ogólnym jamy brzusznej nic nie wyszło. Teraz nie wiem co robić, skoro nic nie wyszło a dalej boli. moze miałyście/ macie podobne objawy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi