Gość miśka Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Witam serdecznie miałam dziś robioną gastroskopię i wszystko wyszło dobrze wyszło poza tym że opuszka dwunastnicy o przekrwionej błonie śluzowej,co to znaczy??,czy to coś poważnego??Jest stosowane jakięś leczenie??,dieta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Takie określenie może wskazywać na niewielki stan zapalny w zakresie opuszki dwunastnicy. W taki przypadku stosuje się dietę jak w chorobie wrzodowej oraz leki zmniejszające wydzielanie kwasu solnego przez żołądek. Wynik należy skonsultować z osobą, która kierowała na gastroskopię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miśka Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Witam byłam u lekarza i powiedział o zapaleniu dwunastnicy oraz o przepiklinie przełyku,ale przeciez to nie wyszło w gastro wiec skąd??aha i mam zrobic jakies przeciwciała helicobactet.Dostałam nolpaze i gastrotous zawiesine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Na gastroskopii jak pisałem wyżej właśnie wyszło, że jest to stan zapalny dwunastnicy. Co do przepukliny rozworu przełykowego nie ma wzmianki w gastroskopii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miśka Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 no właśnie nie ma wzmianki w gastroskopi to moze jednak jej nie ma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi