Gość Janusz Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Na treningu urwałem mięsień dwugłowy ramienia Moje pytanie brzmi : czy to prawda,że nie praktykuje się teraz przyszywania, Uprawiam sport , w którym priorytetem jest symetria i proporcjonalność mięśni Zatem czy zabieg przywróci mi kształt mięśnia , czy też nie ma sensu poddawać sie zabiegowi ,bo i tak nie bedzie nawet w przybliżeniu tak jak przed kontuzją. Stoję przed dylematem - zabieg dluższa przerwa czy tez krótsza przerwa powrót do treningów ale z pewnym wizualnym ubytkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Wszystko zależy jak bardzo naderwany jest mięsień. Jeśli znacznie to raczej wskazane byłoby jego chirurgiczne umocowanie. O postępowaniu musi zadecydować ortopeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi