Gość Janina Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Mam taki pytanie 2lata temu laparoskopijnie miałam usuniety kamien i wszystko było okej.2tygodnie temu dostałam atat w prawym boku i poszlam zrobic sobie USG wynikWatroba niepowiekszona o jednorodnym echogramie miaszu i prawidlowym rysynku.Drogi żółciowe nieposzerzone,w swietle PŻW złóg 6mm.stan po cholecystectomi.Trzustka i sledziona niepowiekszona.obie nerki o prawidłowej strukturze korowo-rdzeniowej .UKM-y nieposzerzone,nie uwidoczniono złogów. mam takie zapytanie czy zioła czy chirugia wtym wypadku mnie czeka.nadmienie ze ucis w prawym boku odczuwami w ustach czasami zółc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 W takim przypadku najwłaściwszym postępowaniem jest endoskopowe usunięcie złogu z dróg żółciowych czyli ECPW. Najlepiej z tym wynikiem skonsultować się pilnie bezpośrednio z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi