Gość Mirek Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Witam Mam zakrzepowe zapalenie żył , żylaki , i na jednym z takich żylaków zrobiło się zapalenie ( zapalenie żył) , byłem u lekarza rodzinnego który przypisał mi antybiotyk 250mg 2xdziennie, okłady z Rivanol , smarowne nogi Naproxenem (10%). Poza zleconymi lekami zażywam również inne leki : Acenocumarol , furosemid , kalipoz , tialorid , rutinoscorbin . Czy kuracja zlecona przez lekarza rodzinnego przyniesie pożądane skutki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Skoro włączone są leki przeciwzakrzepowe leczenie jest prawidłowe. Poziom INR przy stosowaniu Acenocumarolu powinien być w granicach 2,5-3,5. W początkowym stadium zakrzepicy żylnej stosuje się zazwyczaj heparyny drobnocząsteczkowe, a następnie przechodzi się na leki przeciwzakrzepowe doustne. Najlepiej jeszcze w tej sprawie skonsultować się bezposrednio z chirurgiem ogólnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi