Gość Aleksadra Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Witam. W moim USG okolicy podżuchowowej wyszło mi, że mam obustronie pojedyncze węzły chłonne, strona prawa 10mm lewa 19mm. W obrębie ślinianki lewej zmiana torbielowara 10mm. 4 tygodnie temu przeszłam grype czy mogą to być pozostałości po niej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Powiększone węzły chłonne jeszcze mogą być następstwem przebytego zakażenia wirusowego. Torbiel w śliniance jest zmianą łagodną i nie budzi niepokoju. Wymaga tylko obserwacji. Oczywiście wynik należy skonsultować z lekarzem, który wydał skierowanie na badanie. Za około 2-3 miesiące warto byłoby wykonać kontrolne USG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi