Gość Ewa Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Otrzymałam wynik badać z kolonoskopii. Jednak niestety okazało się że został on napisany po łacinie a nie otrzymałam tłumaczenia. Wynik jest następujący Mikr. I –* Polypus hyperplasticus intestini crassi. Excisio completa. II –* Adenoma tubulare intramucosum minusculum intestini ceassi. Dysplasia levi gradu epithelli glandularum. Excisio completa. Byłabym wdzięczna za przetłumaczenie mojego wyniku. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Mikr. I –* Polypus hyperplasticus intestini crassi. - Polip przerostowy jelita grubego. Excisio completa. - Wycięty doszczętnie. II –* Adenoma tubulare intramucosum minusculum intestini crassi. - Gruczolak cewkowy śródśluzówkowy drobny jelita grubego Dysplasia levi gradu epithelli glandularum. - Dysplazja (zaburzenie różnicowania się komórek) stopnia małego nabłonka gruczołowego. Excisio completa. - Wycięty doszczętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi