Gość Dorota Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Dzis w nocy strasznie bolal i szczypal mnie odbyt, ale jak sie rano okazalo to wyskoczyl mi doslownie nad odbytem guz i to calkiem duzy, srednica ok. 1cm, a moze i wieksza. Bardzo mnie to martwi, poniewaz niewygodnie jest nawet siedziec, co gorsza nie zmniejsza sie. Wczoraj uzywalam chusteczek do higieny intymnej innych niz zazwyczaj, ale watpie, ze jest to spowodowane chusteczkami, mozliwe jest, ze moglam sie zaciac przy goleniu. Czytajac na temat hemoroidow to raczej wykluczam, ze u mnie to hemoroidy, ale nie mam pojecia co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Prawdopodobnie jest to żylak odbytu i to wykrzepiały lub też ropień okołoodbytniczy. To, że Pani uważa, że nie ma żylaków odbytu to nie znaczy, że tak jest. Często są one głęboko umiejscowione w odbycie i tylko przez badanie palcem przez odbyt lekarza mogą być rozpoznane. Aby przekonać się dokładnie co to jest (trudno mi dokładnie napisać bez badania) należy najlepiej skonsultować się z chirurgiem ogólnym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ika Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Witam prosze o porady dotyczące leczenia żylaka wykrzepiałego odbytu poniewaz rowniez mam ten problem i nie mam zielonego pojęcia jak to zwalczyc a mam go dzis rana. pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Trzeba w tej sprawie udać się bezpośrednio do lekarza. Są odpowiednie leki, ale dostępne na receptę, które pozwolą zwalczyć tą dolegliwość. Jeśli niestety nie przyniosą skutku trzeba zastanowić się nad leczeniem zabiegowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dorota Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 witam od 2 dni mam guzek przy odbycie podczas oddawania stolca bardzo boli nie mam pojęcia co to jest nigdy wczesniej nie mialam hemoroidow ani nic w tym stylu prosze o porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dorota Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 dodam ze w tamtym roku mialam robioną kolonoskopie i mam syndrom drazliwego jelita a poza tym wszystko w pożadku i mam tez czeste biegonki lekaz ktory robil mi kolonoskopie powiedzial ze nie bede juz musiala jej robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi