Gość Mikołaj Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Witam mam pytanie ostatnimi czasy mam problem z oddaniem stolca. Gdy już jestem w WC i robię to co należy jest to udręka dla mojego brzucha i odbytu. Brzuch strasznie boli i krwawię z odbytu na początku było to delikatne krwawienie teraz jest to dość obfite. Na dodatek nie wydalam normalnego stolca tylko wydzielinę. Wieczorami budzę się z strasznym bólem brzucha od razu biegnę do ubikacji później trochę przechodzi ale wraca. Mam 19 lat i nie wiem co mam z tym zrobić. Proszę o pomoc i z góry dziękuje. Mikołaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Takie objawy mogą stanowić wykładnik patologii w zakresie jelita grubego (stan zapalny). W takim wypadku należałoby zastanowić się nad wykonaniem kolonoskopii. Niepokojące są krwawienia, które mogą być spowodowane żylakami odbytu lub też ostrym stanem zapalnym jelita grubego. Trzeba w tej sprawie udać się bezpośrednio do lekarza najlepiej gastroenterologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi