Gość Marcin Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Witam Mam problem z więzadłem pobocznym kolana. Pierwszego urazu nabawilem sie ok 1,5 roku temu - grajac w pilke w zlym obuwiu. Pozniejsza rehabilitacja i leczenie - niby po tym wszystko bylo ok. Na wakacje znow mialem z nim problem to zostałem odesłany na usg i na rehabilitacje. Rehabilitacja trwała ok 1msc gdyz lekarz stwierdzil ze wiekszych problemow z kolanem nie ma. W grudniu 2010r. jak spadl pierwszy snieg poślizgnąłem się idąc do pracy i podobno powaznie nadciągnąłem przyczep tego więzadła w kolanie*/ leczenie i rehabilitacja + orteza na 2 msc. Od kilku dni czulem sie ok, wczoraj nawet szukalem juz jakichs specjalnych butow do biegania. JEdnakze dzis rano jak sie przebudzilem, przy wstawaniu przenioslem caly ciezar ciala na lewa noge i znow poczulem bol na dlugosci wiezadla pobocznego w kolanie */ (od poczatku urazu zawsze w takim *ulozeniu* odczuwalem bol na calej dlugosci wiezadla!!) Czy to normalne po takim urazie i leczeniu ? w czasie chodzenia mnie nie boli itd... dodam ze nigdy nie mialem artroskopii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Radziłbym jednak w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z ortopedą. On po badaniu powinien zadecydować o dalszym sposobie postępowania. W takim przypadku trzeba na pewno rozważyć wykonanie artroskopii celem dokładnej oceny stanu stawu kolanowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Skonsultuje sie na pewno, bo boje sie o te noge i chciałbym już zeby wszystko bylo ok :) Troche mnie podlamal ten dzisiejszy dzien*/ wczoraj mialem kupic specjalne buty z amortyzacja zeby zaczac biegac- fakt ze w ortezie, ale mimo wszystko jakichś ruch **/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi