Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Napletek nie schodzi z żołędzi penisa we wzwodzie po zabiegu stulejki

Gość Oskar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem nastolatkiem w wieku 18 lat, mam pewien problem dotyczący mojego penisa. Przy stosunku z kobieta nie schodzi mi skóra z niego przy wzwodzie i jest to uciążliwe i dosyc bolesne */ Kiedy byłem mniejszy tj wiek okolo13-15 lat miałem robiony zabieg na stulejkę, jednak uważam że dalej jest coś nie tak *// coś jest źle zrobione :// Jestem w dość poważnej desperacji z tego powodu, moje pytanie głównie tyczy się tego co mogę zrobić?? Gdzie się udać? Do jakiego specjalisty? Czy może mi Pan polecić jakiegoś dosyć blisko mnie? tzn zachodniopomorskie / Koszalin ? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź.

Gość Szafran_wawa

Musisz pójść z tym do urologa, jeśli podejmie się kolejnemu zabiegowi stulejki to czeka Cię godzinna *przygoda* z miejscowym znieczuleniem, jednak dalej nie będzie pewności czy to załatwi problem w 100%. Osobiście proponuję obrzezanie co z pewnością załatwi problem raz na dobre :), dodatkowo penis będzie dużo czystszy ( zwiększenie higieny ) dzięki czemu obrzezanie zmniejsza znacznie ryzyko wystąpienia u partnerki seksualnej raka macicy lub szyjki macicy. Dodatkowo osoby obrzezane mają o połową mniejsze szanse na zakażenie się wirusem HIV. Po obrzezaniu zmienia się skład flory bakteryjnej żyjącej na penisie w tym prawie znikają bakterie beztlenowe żyjące wcześniej pod napletkiem. Tak więc same plusy, a i doznania seksualne są lepsze :)