Gość zofia Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Witam wykryto u mnie guza trzonu trzustki wielkości 10 mm oprócz tego nie ma żadnych patologi w obrebie tego narzadu mam 64 jakie są rokowania czy jest to groźne? z gory dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iBOX Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Czy ten guz jest operacyjny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zofia Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 nie wiem bo mialam robione tylko usg do chirurga mam się zglosić za tydzień a jeśli tak to czy jest nadzieje że bedzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iBOX Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Nadzieje zawsze trzeba mieć. 10 mm to mały guz, wcale nie musi to byc guz nowotworowy ale np jakas narośl czy coś takiego wiec trzeba byc dobrej myśli. Czy sa jakieś bóle przy typ np. ból brzucha, pleców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zofia Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 tak są i bóle brzucha i właśnie pleców tak jakby skierowane też do lewej nerki często także występują wymioty, brak apetytu niewiem czy to ma coś z tym wspólnego czy poprostu podłoże psychiczne bo mam teraz problemy rodzinne schudłam 12 kilo wciągu 2 miesięcy Bardzo panu dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iBOX Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Powiem tak: Musi Pani jak najszybciej zrobic dodatkowe badania, np. CT jesli jest to guz operacyjny trzeba go jak najszybciej usunąć bo niestety takie bóle i spedek wagi ciała o 12 kg nie wróżą dobrze. Jak bedzie Pani juz coś wiedziała proszę pisać postaram sie odp na pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Witam.bardzo proszę odpowiedź na moje pytanie .U mojej 58 letniej cioci wykryto guza trzonu trzustki , w rozpoznaniu napisano ,że jest to nieoperacyjny rak trzonu trzustki.W badaniu histopatologicznym w rozpoznaniu napisano Foci adenocarcinomatosi.Jakie są rokowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iBOX Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Niestety bardzo złe wiem to z mojego doswiadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi