Gość Monika Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 3 tyg temu przeszlam laparoskopowe usuniecie woreczka .od tygodnia mam straszne bóle brzucha, czuje sie napęczniała i głodna. Boli mnie w okolicy górnej części rzołądka i rozchodzi się w okolicy wątroby i trzustki . bóle są tak silne jak ataki przed zabiegiem. USG jest wporządku i badania także. lekarz stwierdził ze jestem zagazowana . tabletki przciwko wzdecią nie skutkują, lewatywa także . Trzymam ścisłą dietę od samego początku po operacji . jak mam sobie poradzić ? Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Trudno mi określić czym mogą być spowodowane te dolegliwości bez bezpośredniego badania. Takie dolegliwości mogą być związane z patologią w zakresie górnego odcinka przewodu pokarmowego, dlatego jeśli dolegliwości nie ustąpią w przeciągu 1-2 tygodni należy rozważyć wykonanie gastroskopii. O tym jednak musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aneta Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Proszę o radę. Niedawno (4marca br.)miałam wycięty pęcherzyk żółciowy laparoskopowo. Czułam się dość dobrze, dużo mogłam chodzić po domu w ciągu dnia,stosowałam zalecaną dietę, rano zażywam lek Panzol. Wczoraj i dziś- po 2 tyg. po zabiegu- odczuwałam niesamowite bóle po prawej stronie, w tym miejscu, w którym był woreczek oraz w całej okolicy brzucha,pod żebrami,z przodu,z tyłu pleców,w pachwinie przy prawej nodze też czułam kilka ukłuć. Czym to może być spowodowane?proszę o komentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basia Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Trzeba sprawdzić przewody , mogą być zapchane kamieniami, pomimo braku woreczka bóle są takie same, bardzo niebezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi