Gość Alicja Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Witam. Mam pytanie. Od dłuższego czasu mam dusznośći i uczucie pełnego gardła, jakby coś mi uciskało na krtań. Lekarz srwierdził zapalenia krtani, lecz potem okazało się że to przewlekłe zapalenie migdałów. Przyjmowałam kilka antybiotyków w tym Azitrox. Nadal mam podwyższoną temperaturę i duszności nie mijają, badał mnie laryngolog i nie potrafił pkreślić przyczyny, na pogotowiu tez nie uzyskałam pomocy, a dusznośći są ciągle. Czym to może być spowodowane? proszę o pomoc. Pozdrawiam. Alicja 44 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Jeśli migdałki są znacznie przerośnięte to taka duszność może być z nimi związana. Jeśli nie są to trzeba poszukać gdzie indziej przyczyny tego stanu. Duszności najlepiej skonsultować z pulmonologiem. Oczywiście na początku dobrze by było wykonać wstępnie RTG płuc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alicja Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 dziękuje za odpowiedź.mam jeszcze takie pytanie czy te duszności mogą być spowodowane nerwicą albo zaszczykami które brałam na swędzenie o nazwie Phenazolinum?Alicja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aneta Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 wydaje mi się ,że takie duszności jak najbardziej mogą być spowodowane nerwicą bo sama to przechodze. Ale jeszcze dokładnie nie wiem czy to nerwica. Zrobiłam już mnóstwo badań , poniewarz żeby postawić diagnozę nerwicy to należy wykluczyć choroby które mogły by być przyczyną. Ja miałam dużo badań i wszystko wskazuje na nerwice. Schudłam już 8 kg. przez 6 miesięcy. Niedługo wybieram się do psychiatry, poniewarz jak wezmę lek uspokajający , to wszystko wskazuje na nerwice. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danek Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 poniewarz haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aneta Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Candida albicans,najlepiej na wszystkie niezdiagnozowane choroby zrzucić na nerwicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi