Gość Agnieszka Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Witam. Mam zdiagnozowaną przepuklinę rozworu przełyku oraz kamicę żółciową (jestem przygotowywana do operacji). Na czym polega operacja przepukliny rozworu? Czy jest to bardzo poważna i niebezpieczna operacja? Czy w trakcie jednego zabiegu operacyjnego dokonuje się usunięcia pęcherzyka żółciowego i przepukliny? Jak długo przebiega rekonwalescencja po tego typu operacji? Będę bardzo wdzięczna za rozwianie moich wątpliwości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Raczej nie będzie to zabieg 2 w 1. Zabieg polega na zwężeniu rozworu przełykowego (zwężenie odnóg przepony). Dno żołądka przyszywa się do dolnej powierzchni przepony. Odnośnie operacji powinna Pani skontaktować się z lekarzem prowadzącym i wraz z nim omówić szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majka Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Właśnie wróciłam ze szpitala po operacji przepukliny. Miałam zwężenie odnóg przepony. Operacja dosyć długa i bolesna a jakie będą skutki zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dudi@welnowiec.net Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Maju, jestes w stanie podzielic sie odczuciami po operacji, czy teraz z perspektywy kilku miesiecy rowniez zdecydowalabys sie na taka operacje? Odpisz prosze na maila. Pozdrawiam Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrze Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Ja jestem 3 lata po tej operacji jeśli Jesteś zainteresowana napisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwona1959 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Jestem po operacji woreczka żółciowego-laparoskopowo (Świetna metoda).Czuję się dobrze.Niestety czeka mnie kolejna operacja, .Usunięcie przepukilny rozworu przełykowego.W związku z tym mam pytanie czy przepuklina po operacji ponownie nie wystąpi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Czy możecie powiedzieć jak po operacji przepukliny rozworu przełykowego z pespektywy czasu? Bardzo prosze o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi